Factuurfinanciering.nl

Nooit meer wachten op uw betaling!

Betalingstermijnen overbruggen kan lastig zijn. U wacht op geld dat u nog moet ontvangen van uw klant en moet hierdoor uw eigen investeringen uitstellen. Kan dat niet anders? Jazeker!

Binnen 24 uur je factuur uitbetaald

Alles online geregeld zonder jaarcijfers.

Hoe werkt factuurfinanciering?

Factuurfinanciering, ook wel bekend als factoring, is een vorm van financiering waarbij een bedrijf zijn uitstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij in ruil voor directe financiering. De factoringmaatschappij betaalt het bedrijf meestal een voorschot op de waarde van de facturen, meestal tussen de 70% en 90%, en neemt vervolgens het eigendom van de facturen over.

Het bedrijf hoeft niet te wachten op betaling van zijn klanten en kan direct over het geld beschikken om zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten. De factoringmaatschappij neemt vervolgens de verantwoordelijkheid voor het innen van de facturen en incasseert de betalingen van de klanten.

Wanneer de betalingen zijn ontvangen, betaalt de factoringmaatschappij het resterende bedrag van de factuur, verminderd met een vergoeding voor hun diensten, aan het bedrijf. De factoringvergoeding kan bestaan uit verschillende kosten, zoals administratiekosten, rente en een commissie op basis van het factuurbedrag.

Factuurfinanciering kan voordelig zijn voor bedrijven die snel financiering nodig hebben en niet willen wachten op betaling van hun klanten. Het kan ook nuttig zijn voor bedrijven die moeite hebben met het innen van betalingen of die hun cashflow willen verbeteren.

Voordelen

Snel

Snel

Snelle toegang tot financiering: Factuurfinanciering biedt bedrijven snel toegang tot financiering omdat de factoringmaatschappij meestal binnen enkele dagen na de aanvraag al een voorschot kan uitbetalen.
Verbeterde cashflow

Verbeterde cashflow

Factuurfinanciering verbetert de cashflow van een bedrijf omdat het bedrijf onmiddellijk een deel van het bedrag van de facturen ontvangt en dus geen langere periode hoeft te wachten om betaald te worden.
Minder administratie

Minder administratie

Factoringmaatschappijen nemen het beheer van de debiteurenadministratie van het bedrijf over, waardoor bedrijven tijd en middelen besparen die ze anders zouden besteden aan het innen van betalingen.
Minder risico

Minder risico

Factoringmaatschappijen voeren doorgaans een kredietcheck uit op klanten voordat ze facturen overnemen, waardoor het risico van onbetaalde facturen wordt verminderd.
Geen schuldenopbouw

Geen schuldenopbouw

Factuurfinanciering is geen lening, dus bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over schuldenopbouw.
Flexibel

Flexibel

Factuurfinanciering groeit mee met de behoeften van een bedrijf, omdat bedrijven meer of minder facturen kunnen indienen voor financiering naargelang hun behoeften.

Overbruggingskrediet nodig?

© 2023 · INBC BV