HomeStarterskapitaal

Starterskapitaal

Weinig startende ondernemers kunnen hun start volledig zelf bekostigen. Een juiste financiële partner is dan ook erg belangrijk bij de start van een nieuwe onderneming.

Er zijn verschillende manieren om aan startkapitaal te komen:

Bank
De meeste starters kloppen in eerste instantie aan bij hun eigen bank. Traditionele banken zijn echter erg terughoudend in het verstrekken van kredieten aan starters.

Crowdfunding
Platforms zoals Kickstarter en Symbid bieden starters de gelegenheid om zich te laten financieren door de massa (particulieren). Crowdfunding maakt het mogelijk om zonder een zakelijke tussenpersoon een financiering te verkrijgen.

Informal Investors
Particuliere investeerders zijn vaak ook bereid om starters een lening te verschaffen. In tegenstelling tot bij crowdfunding zijn de informal investors vaak bedrijven of oud-ondernemers.

Familie
Het is ook mogelijk om in je eigen privé kring een lening af te sluiten. Vaak gaat het dan om ouders, vrienden of collega’s. Het is wel belangrijk om goede (schriftelijke) afspraken te maken over de terugbetaling.

Overheidssubsidie
De overheid stimuleert startende ondernemers met diverse subsidies. Ook personen die vanuit een ww-uitkering een bedrijf willen starten kunnen bij de overheid een subsidie verkrijgen.

Overbruggingskrediet nodig?

© 2023 · INBC BV